Na de 3e burn-out was Saskia er helemaal klaar mee.

Saskia Burgerhout, de oprichter van Kalma Akademie, leerde door schade en schande alle ins & out van de wereld van welzijn kennen, en dan vooral het aanbod dat er beschikbaar is voor mensen die worstelen met stress en uitval. Ze heeft alles – maar dan ook alles! – uitgeprobeerd, en niets maakte echt een blijvend verschil. Totdat ze zelf op dieper onderzoek uitging…

Na de 3e burn-out was Saskia er helemaal klaar mee.

Saskia Burgerhout, de oprichter van Kalma Akademie, leerde door schade en schande alle ins & out van de wellness wereld kennen, en dan vooral het aanbod dat er beschikbaar is voor mensen die worstelen met stress en uitval. Ze heeft alles – maar dan ook alles! – uitgeprobeerd, en niets maakte echt een blijvend verschil. Totdat ze zelf op dieper onderzoek uitging…

Rockbottom bleek een vruchtbare plek.

In 2020, midden in de corona lockdown, met kleine kinderen thuis, en vol in een burn-out moest ze zichzelf zien te redden. De welbekende ‘pleisters’ – vrienden & familie, massage, yogales, psycholoog, sportschool – waren allemaal niet beschikbaar. ‘Rock bottom’ was nog nooit zo eenzaam en zo confronterend. Vluchten en vechten bleken geen oplossing, ze moest zelf aan de bak.

Saskia leerde dat als je stress écht wil aanpakken, dat een veel bredere aanpak nodig is. Veel breder dan je zou vermoeden. Door dagelijks bewust bezig te zijn met haar welzijn en het testen van nieuwe ontspan experimenten, wist ze zelfstandig te herstellen.

Ontspannen werd een way of life.
En daarmee ging alles ineens stromen.

Op een dag belde een vriendin, met de vraag:

“Zeg Sas, kan jij me niet eens helpen beter te ontspannen? Ik sta constant AAN en als ik niet oppas, ga ik er aan onderdoor. Ik heb alles geprobeerd, niks werkt – heb jij nog tips?”

Zo begon het verhaal van Kalma Akademie.

Teveel mensen lijden onder ongezonde stresslevels, en krijgen niet de juiste hulp aangeboden die ze leert ermee om te gaan.

De impact van een burn-out of langdurige stress is enorm: voor de medewerker zelf drukt het op hun zelfvertrouwen, hun positieve kijk op het leven, carrière, hun relaties en hun kinderen. Voor de werkgever heeft het grote impact op de productiviteit, de kosten, de werkdruk en de sfeer in het team.

De enige manier om burn out structureel tegen te gaan – naast gedegen HR beleid en goed workload management – is door mensen zélf de tools te geven om ontspanning te vinden, juist in tijden van stress, zodat ze op hun eigen veerkracht leren vertrouwen. Met die missie helder op haar netvlies, verzamelde Saskia een team van gelijkgezinde coaches en specialisten om haar heen, die nu samen met haar de creatieve en uitvoerende motor van Kalma Akademie vormen.

Het Kalma Team

Saskia Burgerhout

Oprichter Kalma Akademie

Marjolein Burgerhout

Programma’s & Coaches

Roisin van Ravenhorst

Communicatie & Merk

Kalma Akademie is er voor alle organisaties die hun medewerkers de persoonlijke tools willen geven waar ze een gebalanceerd leven mee kunnen bouwen – op werk, maar ook daarbuiten.

Want een gebalanceerd mens heeft kracht voor twee.

Feedback van deelnemers

Meer weten over wat de Kalma methode
voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan hieronder je kennismakingsgesprek met Saskia Burgerhout, oprichter van Kalma Akademie.

Heb je een andere vraag?
Stuur ons een bericht.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan