Stress is killing voor de groei van je organisatie.

Je doet zoveel dingen goed. Je hebt een goeie strategie, goeie mensen in dienst, goeie producten en diensten, mooie doorgroeikansen voor medewerkers. Maar je hebt ook uitvalcijfers waar je buikpijn van krijgt.

Waar gaat het fout?

Het blijft maar onstuimig…

In 2022 kampte 1 op de 4 werknemers met burn out klachten.
Uitval door stress blijft voor werkgevers zoals jij een ontzettend hardnekkig probleem.
Je investeert in trainingen om vitaliteit onder je mensen te boosten. Maar het huidige welzijnsaanbod lijkt niet echt het verschil te maken voor je medewerkers. Goeie mensen vallen uit. Niet voor even, maar voor lange tijd ben je ze kwijt. Dat zorgt voor een braindrain op de werkvloer. En de mensen die nog wel blijven staan, hebben het zwaar. Je bedrijfsresultaten lijden eronder, en je nieuwe, frisse talenten krabben zich achter het oor of dit wel een gezond bedrijf is om te blijven werken…

Je wíl het tij keren.
Maar hoe?

Je hebt al talloze interventies, trainingen & workshops aangeboden, met beperkt resultaat…

  • Je hebt de best practices uit HR-land overgenomen.
  • Je hebt een breed aanbod gecreëerd met veel verschillende workshops en cursussen – dan hadden mensen in ieder geval genoeg te kiezen.
  • Je hebt uitgebreid het net opgehaald bij je medewerkers om in kaart te brengen wat zij wilden en nodig hadden.
  • Je probeerde teams te motiveren om Mindfulness oefeningen in de dagstart te integreren. Je zag vooral norse gezichten..
  • Je nodigde die ‘Tjakka’ coach uit voor personal motivation sessies om mensen energized te krijgen om zelf de regie te pakken over hun welzijn en werkgeluk.
  • Je hebt alles geprobeerd, maar je boekt nog niet het succes waar je op hoopt.

Dit is waarom fundamentele impact uitblijft.

Wij zien drie belangrijke redenen waarom het gros van het huidige welzijnsaanbod niet genoeg zoden aan de dijk zet.

1

Trainingen zijn onvoldoende gericht op toepassing in het dagelijks leven van deelnemers

Trainingen zijn veelal gericht op kennis overdracht maar niet op gedrags-verandering. Mensen leren dat het anders kan, maar blijven vervolgens achter met de vraag: ‘hoe vertaal ik dit precies naar mijn leven, en hoe hou ik dit vol?’ De opgedane kennis vervliegt dan, omdat de praktische, persoonlijke vertaling naar de realiteit van alledag uitblijft.

2

Trainingen gaan vaak niet verder dan het doceren van time management & mindfulness technieken

Hoe je afspraken inplant in je agenda is de buitenste laag. Als je echt resultaat wil, zal je naar de diepere lagen van je zenuwstelsel en emotie regulatie moeten kijken. Dat zijn de grootste drijvers van gedrag. Je wil mensen hun veerkracht en autonomie teruggeven, zonder rigide te worden. Agenda’s veranderen de hele tijd. Je wil een ‘steady calm’ vinden temidden van die constante verandering.

3

Ze kijken slechts naar een deel van het stress probleem, maar niet naar het hele plaatje

Trainingen blijven hangen in een ‘one size fits all’ aanpak. “Als je deze techniek maar kent, dan verandert alles.” Of: “Als je maar zoveel uur beweegt met je hartslag op dit niveau, dan blijf je altijd gezond.” Etc, etc.. Maar hiermee ligt de nadruk op de truc, en niet op de mens. Juist op het gebied van chronische stress is gedragsverandering een veelzijdig, persoonlijk proces en dat heeft een holistische kijk nodig.

Het is niet zo moeilijk om mensen iets nieuws te leren.
Het is ontzettend moeilijk om menselijk gedrag daadwerkelijk te veranderen.

Wij weten dat het anders kan. Introducing…
de Kalma methode voor Professionals

Een effectief en ingenieus trainingsprogramma voor medewerkers die structureel anders met stress willen leren omgaan. Het Kalma programma is een combinatie van online en offline learning, zelfstandig leren gecombineerd met persoonlijke coaching en krachtige groepservaringen. Alles in het programma is ontworpen met 1 doel voor ogen: blijvende verbetering realiseren in het welzijn van elke deelnemer, door ze meesters van ontspanning te maken.

Wat zit er allemaal in ons kernprogramma
De Kalma Methode voor professionals?

1

Uitgebreide
persoonlijke intake

Voordat de deelnemer van start gaat, vindt er een intake plaats met een Kalma coach om de uitdagingen en doelen van de deelnemers scherp te krijgen.

2

Zelfstudie via ons
Online learning portal

Elke week krijgt de deelnemer een nieuwe les met bijbehorende oefening in het online learning portal. De tijdsinvestering varieert van 20 minuten tot 2 uur per week.

3

Maandelijkse
groepscoaching

Tijdens deze online groepssessies met een Kalma coach, doen deelnemers oefeningen en bespreken ze blokkades en ervaringen. Persoonlijke casussen worden besproken voor dieper inzicht.

4

Uniek: het goalsetting principe

We gebruiken het in de positieve psychologie wetenschappelijk onderschreven principe van goalsetting om de persoonlijke leercurve en groeiambitie van deelnemers kraakhelder te krijgen.

5

Live ‘OntspanLab’ sessies met de groep

Tijdens deze bijzondere groepservaringen krijgen alle deelnemers ontspan experimenten te ervaren, en maken ze samen mee hoe de Kalma methode in de praktijk werkt. Dit live-element zorgt dat de methode nog beter beklijft.

6

uitgebreide afsluiting & borging van geleerde

Na het doorlopen van het programma wordt de deelnemer begeleid in een diepgaand reflectie moment om het geleerde te ankeren. Ze maken een plan om het geleerde in de praktijk te blijven brengen. We vieren hoe veel al is geïntegreerd.

Wat levert het de deelnemer op?

  • Een groter gevoel van controle, ook in tijden van stress
  • Meer rust en balans in het (werkende) leven
  • Meer zelfvertrouwen
  • Kan beter grenzen aangeven
  • De energiebalans gestabiliseert
  • Reageert rustiger, redelijker en geduldiger
  • Weet beter voor zichzelf te zorgen
  • Heeft groter gevoel van welzijn door toegenomen autonomie

Kalma [‘kal·ma] (de, v, zn)

def. Kalma is een fysieke en mentale staat van zijn waarin jij je ontspannen, autonoom en vitaal voelt. En vanuit die staat van zijn, kun je de uitdagingen van een vol en gevarieerd leven aan, ook als dingen anders lopen dan je verwacht.

1. Hij weet elke keer weer zijn kalma te vinden.
2. Ik werk vanuit kalma.

Feedback van deelnemers

Ik wil Kalma!
Wat is de volgende stap?

Particuliere klanten

Ben je werknemer en wil je het Kalma Programma volgen, maar wordt het nog niet aangeboden via het opleidingsportal van je werkgever? No stress! 

Je kan het Kalma Programma ook als particulier volgen. Download hieronder de brochure, of plan meteen je kennismaking in met je Kalma Coach.

Zakelijke klanten

Ben je werkgever en wil je het Kalma Programma aanbieden aan je medewerkers?

Je kan het Kalma Programma in je eigen opleidingsportal opnemen, of je kan het inkopen voor je team of een specifieke groep mensen binnen je organisatie. Meer weten? 

De meest duurzame energiebron zit van binnen.

En de slimste investering die jij als bedrijf kan maken, is in die bron.

De Kalma Methode
3 programma-niveaus

We bieden deze kerntraining aan in 3 werkvormen, ontworpen voor 3 verschillende deelnemer-publieken. Van medewerker tot young potential tot manager. Het is mogelijk met 1 groep te beginnen, of verschillende trainingsgroepen parallel te laten lopen.

De meest gestelde vragen over ons programma.

Dat verschilt per Kalma ‘niveau’: Kalma Starter is 12 weken, Kalma Essentials is 9 maanden, en Kalma professional is 12 maanden.

Ook dat verschilt per Kalma ‘niveau’: Kalma Starter is 50 pax, Kalma Essentials is 15 pax, en Kalma professional is max 10 pax.

In overleg bepalen we de startdatum.

Dit is een incompany traject, en we werken nauw samen met jullie in-house experts van HR en Vitaliteit & Welzijn om ons programma naadloos te laten aansluiten op jullie bestaande aanbod.

Dat verschilt per Kalma ‘niveau’, groepsgrootte en ambitie. Neem contact met ons op voor een offerte op maat, dan praten we je door alle mogelijkheden heen.

Waar andere trainingen slechts 1 stukje van de puzzel bekijken, focussen wij met onze holistische en ervaringsgerichte aanpak op the bigger picture. Ons hoogste doel is altijd: tastbare, duurzame impact creëren in het leven van de deelnemer. Onze methode heeft een sterke basis: van de gedegen change management structuur achter het programma, tot de inzet van bewezen effectieve werkvormen zoals Gamification en interventies uit de positieve psychologie. We laten mensen niet struggelen, en zorgen dat ze blijvend, positief effect voelen in hun dagelijks leven. De combinatie van zelfstudie, groepscoaching en 1-op-1 begeleiding houdt mensen aan boord en gemotiveerd.

Onze missie is om ieder mens te leren om hun Kalma terug te vinden, altijd en overal.

Het Kalma Team

Saskia Burgerhout

Oprichter Kalma Akademie

Marjolein Burgerhout

Programma’s & coaches

Roisin van Ravenhorst

Communicatie & Merk

Nieuwsgierig naar wat Kalma
voor jou of jouw organisatie kan betekenen?

Wil je het Kalma programma als organisatie aanbieden aan je medewerkers? Of heb je interesse in het programma als particuliere deelnemer? Plan dan hier je kennismakingsgesprek in met Saskia Burgerhout, de oprichter van Kalma Akademie.

Heb je een andere vraag?

 Stuur ons je vraag en we nemen snel contact met je op.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan